Project Management MCQ Questions And Answers | Software Project Management MCQ

11. Cultural implications of the project are examined by

  1. Cultural feasibility
  2. Economic feasibility
  3. Technical feasibility
  4. Marketing feasibility

Answer : A
Explanation: Cultural implications of the project are examined by Cultural feasibility.

12. Effective software project management focuses on

  1. People, Performance, Payoff, Product
  2. People, Product, Process, Project
  3. People, Process, Payoff, Product
  4. People, Product, Performance, Process

Answer : B
Explanation: Effective software project management focuses on four P’s: People, Product, Process, Project.

13. Which of these are not among the eight principles followed by Software Engineering Code of Ethics and Professional Practice ?

  1. Public
  2. Product
  3. Profession
  4. Environment

Answer : D
Explanation: Environment is not among the eight principles followed by Software Engineering Code of Ethics and Professional Practice, rest all are clauses for software ethics.

14. The ________ is not an approach to software cost estimation?

  1. Analytical
  2. Heuristic
  3. Critical
  4. Empirical

Answer : C
Explanation: The critical approach is not an approach to software cost estimation.

15. Which of these does not account for software failure?

  1. Increasing demand
  2. Less reliable and expensive
  3. Increasing supply
  4. Low expectation

Answer : C
Explanation: Increasing supply does not account for software failure because it will lead to more production but not failure.

PHP MCQ Questions And Answers

16. Which of the following is not considered as a risk in project management?

  1. Testing
  2. Specification delays
  3. Product competition
  4. Staff turnover

Answer : A
Explanation: Testing is not considered as a risk in project management because it is a part of project.

17.  What are attributes of good software ?

  1. Software maintainability
  2. Software maintainability & functionality
  3. Software functionality
  4. Software development

Answer : B
Explanation: Software maintainability & functionality are the attributes of a good software because a good software should deliver the required functinality and maintainability.

18. Risk management is one of the most important jobs for a

  1. Investor
  2. Client
  3. Production team
  4. Project manager

Answer : D
Explanation: Risk management is one of the most important jobs for a Project manager.

19.  Capacity planning

  1. Increase cost
  2. Save time
  3. Increases waste
  4. Increase production

Answer : B
Explanation: Capacity planning Saves time.

20. Which of the following is not considered a stakeholder in the software process?

  1. Project Managers
  2. End-Users
  3. Customers
  4. Sales People

Answer : D
Explanation: Sales People is not considered a stakeholder in the software process. However, Customers, End-Users, Project Managers are considered as a stakeholder in the software process.

Leave a Reply