Computer Graphics MCQ Questions And Answers

The following quiz “Computer Graphics MCQ Questions And Answers” provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Computer Graphics. These Computer Graphics MCQs are also Interviews (campus interview, walk-in interview, company interview), Placement or recruitment, entrance examinations, and competitive examinations oriented. You can practice the below questions to improve your Computer Graphics skills. You can click on the View Answer button to check the answer. Let’s solve this Computer Graphics MCQ Questions And Answers Quiz. Computer graphics deals with generating images with the help of computers and nowadays, it’s a core technology in film, digital photography, cell phone, video games, computer displays, etc.

You can practice these Computer Graphics MCQs here and if you want a pdf of Computer Graphics MCQ Questions And Answers, we will provide a downloading link here soon so please keep visiting here for further modifications.

1. Which of the following statements define Computer Graphics?

  1. It refers to designing plans
  2. It refers to designing images
  3. It means designing computers
  4. It refers to designing programs

Answer : B
Explanation: Computer graphics is a core technology in film, digital photography, etc and it refers to designing or generating images using computers.

2. GUI stands for

  1. Graphical user interaction
  2. Graphical user interface
  3. Graphics uniform interaction
  4. None of the above

Answer : B
Explanation: GUI stands for Graphical User Interface. It refers to an interface that allows any user to interact with electronic devices like smart phones, computers and tablets through graphic elements.

3. In computer graphics, pictures or graphics objects are presented as a collection of discrete picture elements called ________

  1. Pixels
  2. Dots
  3. Points
  4. Coordinates

Answer : A
Explanation: In computer graphics, pictures or graphics objects are presented as a collection of discrete picture elements called pixels.

4. ________ is not a common bitmap-based file type extension

  1. TIFF
  2. PNG
  3. PCX
  4. ODT

Answer : D
Explanation: ODT is not a common bitmap-based file type extension.

5. Computer graphics was first used by

  1. James Fetter in 1969
  2. James Gosling in 1991
  3. William Fetter in 1960
  4. John Taylor in 1980

Answer : C
Explanation: Computer graphics was first used by William Fetter in 1960.

Neural Networks MCQ Questions And Answers

6.  Which environment has been one of the most accepted tools for computer graphics in business and graphic design studios

  1. Macintosh
  2. Graphics
  3. Multimedia
  4. Quake

Answer : A
Explanation: Macintosh has been one of the most accepted tools for computer graphics in business and graphic design studios.

7. Graphics is one of the ________ major key elements in the design of the multimedia applications

  1. Five
  2. Three
  3. Four
  4. Eight

Answer : A
Explanation: Graphics is one of the five major key elements in the design of the multimedia applications.

8. A translation is applied to an object by

  1. Repositioning it along with circular path
  2. Repositioning it along with straight line path
  3. Both (A) and (B)
  4. None of the above

Answer : B
Explanation: A translation is applied to an object by repositioning it along with straight line path.

9. The disadvantage of line DDA is

  1. Time consuming
  2. Faster
  3. No disadvantage
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: The disadvantage of line DDA is that it is time consuming.

10. The graphics can be

  1. Drawing
  2. Simulation
  3. Photograph, movies
  4. All of the above

Answer : D
Explanation: The graphics can be a drawing, simulation, photograph or movies. So all of the above option is correct.

Leave a Reply