Neural Networks MCQ Questions And Answers

21. The most famous recurrent neural network is

  1. Hopfield net
  2. Perceptrons
  3. Radial basis networks
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: Hopfield net is the most famous recurrent neural network.

22. Which of the following techniques perform similar operations as dropout in a neural network?

  1. Bagging
  2. Boosting
  3. Stacking
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: The correct answer is bagging as dropout can be seen as an extreme form of bagging in which each model is trained on a single case, and each parameter of the model is very strongly regularized by sharing it with the corresponding parameter in all the other models. So, option A is correct.

23. What are dendrites?

  1. Other name for nucleus
  2. Nuclear projections
  3. Fibers of nerves
  4. None of the above

Answer : C
Explanation: Dendrites are tree shaped fibers of nerves. So, option C is correct.

24. Operations in the neural networks can perform what kind of operations?

  1. Parallel
  2. Serial
  3. None of the above
  4. Both (A) and (B)

Answer : D
Explanation: Operations in the neural networks can perform both kind of operations: Parallel and Serial

25. What is Neuro software?

  1. A software used to analyze neurons
  2. It is powerful and easy neural network
  3. It is software used by Neurosurgeon
  4. Designed to aid experts in real world

Answer : B
Explanation: Neuro software is a powerful and easy neural network.

Cloud Computing MCQ Questions And Answers

26. In Delta Rule for error minimization

  1. Weights are adjusted with respect to difference between desired output and actual output
  2. Weights are adjusted with respect to difference between input and output
  3. Weights are adjusted with respect to change in the output
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: In Delta Rule for error minimization, the weights are adjusted with respect to difference between desired output and actual output.

27. A 4-input neuron has weights 1, 2, 3 and 4. The transfer function is linear with the constant of proportionality being equal to 2. The inputs are 4, 10, 5 and 20 respectively. The output will be:

  1. 76
  2. 128
  3. 238
  4. 228

Answer : C
Explanation: 238

28. Signal transmission at the synapse is a?

  1. Chemical process
  2. Physical process
  3. Both (a) and (B)
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: Signal transmission at the synapse is an chemical process because chemicals are involved at synapse.

29. Fuzzy logic is a form of

  1. Two-Valued Logic
  2. Many-Valued Logic
  3. Crisp Set Logic
  4. Binary Set Logic

Answer : B
Explanation: Fuzzy logic is a form of many-valued logic.

30. What is the rule of a simple reflex agent?

  1. Condition-action rule
  2. Simple-action rule
  3. Both (A) and (B)
  4. None of the above

Answer : A
Explanation: Rule of a simple reflex agent is condition action rule because Simple reflex agent is based on the present condition.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply